Världens starkaste chili Carolina Reaper

Som du redan kanske vet är Carolina Reaper är världens starkaste chili peppar. Men vad du inte vet är kanske hur pass stark den egentligen är eller vem som skapade den. Vi kommer gräva lite djupare i vem skaparen av Carolina Reaper är och allmän info om just Världens starkaste chili aka Carolina Reaper.

Senaste åren så har det hänt mycket inom chili området det är många som korsar fram egna chilisorter (om du är intresserad av att lära dig korsa egna chilisorter så kommer vi lägga upp en guide inom kort inom detta).

För inte allt så länge sedan så var Bhut Jolokia  med en styrka på 1.040.000 Scoville, världsrekords innehavaren som senare vart slaget av Trinidad Scorpion ButchT som var 1.463.700 Scoville. Men som senare år 2013 vart slaget av Carolina Reaper som just nu är världens starkaste chili (detta skrivs 2016-09-20).

carolina-reaper

Carolina Reaper

Vem skapade Carolina Reaper?

Carolina Reaper vart fram odlad i Rock Hill, South Carolina av Ed “Smokin” Currie som även driver
PuckerButt Pepper Company.

 

Vilka chilisorter användes att korsa fram Carolina Reaper?

Carolina Reaper är en korsning mellan Pakistani Naga och Röd Habanero och namnet Reaper kommer från formen på svansen på chili frukten.

 

Hur stark är Carolina Reaper?

Carolina Reaper är när detta skrivs den starkaste chilin i världen med sina  1.569.300 Scoville men enskilda frukter har mäts upp till över 2.000.000 scoville!

Detta kan jämföras med pepparspray som är mellan 2.000.000 till 5.300.000 scoville.

Vad används Carolina Reaper till?

Många som odlar denna heta chili odlar den främst för att den ser så läskig ut och att den är världens starkaste chili. Men den fungerar utmärkt att göra pulver på och chilisås.
Viktigt att tänka på är när ni handskas med denna chili bör ni ha skyddsglasögon och även handskar.
Trots handskar så brukar hettan tränga igenom så tvätta händerna noga efteråt trots att ni använt handskar. Ha ej djur eller barn i närheten av denna chili!

Mer info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *