Köpa chilifrön online

Vi går igenom några saker att tänka på när du ska köpa chilifrön.

Det finns ett brett utbud av leverantörer online som säljer chilifrön vissa är återförsäljare och några odlar sina egna chilifrukter som dom sedan tar fröna ifrån och säljer.

chilifrön online

Korspollonering
Just chili har relativt lätt att korsa sig mellan varandra och bilda så kallade hybrids eller enklare tolkning F1 frön. Detta är en mycket viktig del när man köper chilifrön att veta att säljaren isolerar sina blommor så dom ej korsar sig med andra sorter, om detta händer så kommer ni få en helt ny chilisort. Vilket kan vara kul, men kanske inte så kul om ni just gått och väntat på en sort i 6 månader sedan när den sätter frukt är det något helt annat där. Självklart händer detta alla affärer någon gång. Men med isolering så förhindrar man pollinering så gott man kan.

Kvalité

Kvalitén varierar självklart från säljare till säljare hur säljarna förvarar sina frön, var dom fått fröna ifrån etc. En bra tumregel är att hoppa över Tradera / Ebay helt och hållet när det kommer till att köpa chilifrön. Många säljare här säljer saker dom själva inte odlat och vet egentligen inte med säkerhet att den sort dom säljer är den sorten. Detta är ett mycket vanligt exempel. Du köper frön till te.x Bhut Jolokia du får hem dom fort du ger nu säljaren betyg 5 stjärnor (max på Ebay/Tradera) du sätter fröna nu får du vänta cirka 4-6 månader innan du ser om det du köpt verkligen stämmer. Vi säger att det kommer upp en Habanero istället nu har ju säljaren fått top betyg av dig redan och detta går ej att ändra. Det är därför ALLA säljare på Tradera / Ebay kommer undan med att sälja dåliga frön som inte ens är den sort du betalat för. Så trots att Ebay  / Tradera är billiga på chilifrön så avstå från dessa!

Hur beställer man

Det första du ska göra är att hitta en säljare du tycker har bra utbud sedan kan du göra lite efterforskning om denna säljare t.ex gå in på deras Facebook-sida och se om kunderna är nöjda.
Sedan lägger du en beställning, har du tänkte beställa mycket så kan det vara klokt att dela upp din beställning om affären du handlar ifrån är ny eller okänd. På så sätt dela upp risken.
Gör du beställningar över 300kr så borde du fråga efter att få det skickat med tracking ( spårbart ) post.
Detta kan kosta dig några kronor extra men är helt klart värt det.

 

 

Är du intresserad av att köpa chilifrön så kan vi rekommendera att du handlar från Tummelsta chili.

Klicka -HÄR- för att komma till dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *